Navigation path

Left navigation

Additional tools

650 milions d’euros per lluitar contra l’atur i la pobresa a Catalunya

Gaire bé tothom coneix els fons regionals i tots hem vist en un lloc o en un altre els cartells d’una obra o un projecte que ha estat finançat amb fons FEDER. Però hi ha un altre fons, potser menys conegut però igual d’important, que ajuda a adreçar els problemes punyents de la pobresa, l’atur i l’exclusió social: el Fons Social Europeu.

El Fons Social Europeu és fonamental per fer front a les greus conseqüències de la crisi econòmica i financera, que ha tingut un impacte molt gran en el mercat de treball i en la protecció social de gairebé tots els Estats membres, però especialment del nostre país.

La missió del Fons Social Europeu és triple. D’una banda, fomentar l’ocupació, donar suport a la inclusió social i lluitar contra la pobresa; en segon lloc invertir en educació, en el desenvolupament de capacitats professionals i en aprenentatge permanent; i finalment, donar suport a les administracions públiques. Els primers objectius esmentats, és a dir, el foment de l’ocupació, el suport a la inclusió social i la lluita contra la pobresa són, actualment, un gran repte a Catalunya.

El passat dilluns, vaig participar en la presentació del programa operatiu de Catalunya que comptarà amb una dotació total per al període 2014-2020 de 609.485.690 euros, dels quals el Fons Social Europeu n’aporta el 50%, és a dir, 304.742.845 euros. Voldria ressaltar l’elevada dotació que es destinarà a fomentar l’ocupació (un 46% de l’import total) i la inclusió social (un 30%).

El programa operatiu del Fons Social Europeu a Catalunya s’orienta a ajudar els col·lectius vulnerables i que necessiten ajuda, però també a fomentar l’emprenedoria. És el resultat d’una intensa feina i d’una col·laboració molt estreta entre totes les administracions i la Comissió Europea. Estem convençuts que és un programa ben estructurat i amb uns objectius ben definits per fer front als reptes de Catalunya.

Caldrà doncs que tots fem un esforç per implementar els mètodes de simplificació que es recullen en els reglaments de la UE i que contribuiran a l’èxit del programa. D’aquesta manera assolirem els objectius previstos, que no són altres que ajudar la ciutadania de Catalunya, i en especial la mes necessitada.

 

Leave a Reply