Navigation path

Left navigation

Additional tools

Allà on els projectes i les inversions es troben

Fa poc més d’un any el president Juncker va llançar el “Pla d’Inversions per Europa”, un projecte que va néixer amb la voluntat de donar resposta a la primera prioritat d’aquest executiu: creixement, ocupació i inversió.

Avui el balanç que en fem és bo: s’han aprovat un total de 42 projectes d’infraestructures i innovació i s’han signat 84 acords de finançament amb pimes. Espanya ocupa el quart lloc en el rànquing de països a l’hora d’aconseguir fons del Banc Europeu d’Inversions i del Fons Europeu d’Inversions: s’hi han aprovat 6 projectes relacionats amb el transport, l’energia i la innovació; i s’han signat 3 acords per al finançament de pimes. (En aquest enllaç hi trobareu més informació sobre els projectes)

L’anomenat “Pla Juncker” té l’objectiu d’ajudar a mobilitzar un total de 315.000 milions d’euros en tres anys. Per aconseguir-ho, la Comissió està treballant en la construcció d’un portal web que facilitarà la trobada entre aquelles empreses o institucions que tinguin pensat un projecte a la UE i els inversors de tot el món que cerquen un rendiment pels seus diners.

Aquest portal, que actualment es troba en fase de prellançament, servirà per donar visibilitat als projectes que es volen dur a terme a Europa i fer-los publics als possibles inversors. Des d’ara mateix, però, totes aquelles empreses o institucions que tinguin un projecte al cap ja poden omplir i enviar aquest formulari.EIPP_twitter_muted

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Es podran publicar en nou portal tots aquells projectes que tinguin un valor de com a mínim 10 milions d’euros, que s’espera que s’iniciïn en els propers 3 anys, que siguin promoguts per una entitat pública o privada establerta en un Estat membre de la UE i que siguin, és clar, compatibles amb les lleis europees i nacionals.

Es preveu que en pocs mesos aquet web sigui plenament operatiu. Es tracta d’un lloc de trobada entre promotors i inversors, una oportunitat perquè Europa recuperi el ritme d’inversions i això ajudi a generar creixement i ocupació a la UE.

Leave a Reply