Navigation path

Left navigation

Additional tools

Debat l’Europa que vols amb Viviane Reding

“Si no us agrada Europa tal com és, milloreu-la. Busqueu la manera de fer-la més forta interna i externament, però no li gireu l’esquena” va dir el president Barroso en el seu darrer discurs sobre l’Estat de la Unió tot buscant la implicació dels ciutadans a l’hora de decidir com ha de ser l’Europa del futur. És l’hora, doncs, de deixar parlar els ciutadans, donar-los la paraula i fer que entre tots construïm una Unió Europea en la que ens hi sentim bé.

Amb aquesta voluntat, la vicepresidenta de la Comissió Europea, Viviane Reding, serà a Barcelona el proper 23 de febrer per mantenir un diàleg amb els ciutadans de Catalunya. La mateixa Reding i altres comissaris han visitat al voltant de 50 ciutats europees per escoltar les inquietuds i donar resposta a les preguntes dels ciutadans. Volem recollir les idees que sorgeixen arreu del territori per canviar Europa de baix cap a dalt, per construir la UE que volen els seus ciutadans.

La Pedrera és l’escenari escollit per acollir el diàleg amb la vicepresidenta Reding, però el debat ja ha començat a les xarxes socials. Amb l’objectiu de recollir les opinions de quants més ciutadans millor, hem llançat un seguit d’accions 2.0 perquè tots aquells que vulguin exposar les seves idees per canviar Europa puguin fer-ho: Quin ha de ser el paper de la UE en la sortida de la crisi econòmica? Com ens afecten els drets dels ciutadans europeus? Quina Europa volem de cara el 2020? Totes les inquietuds recollides en el diàleg i les xarxes, juntament amb les que hem anat copsant durant els 15 debats que jo mateix he mantingut amb ciutadans d’arreu de Catalunya i les illes Balears, han de servir per ajudar a donar forma a la UE del futur.

El col·loqui amb Viviane Reding arriba a Barcelona quan falten pocs mesos per a les eleccions al Parlament Europeu, un moment important per a la història de la UE. Els ciutadans tenen una cita important, amb el seu vot podran ajudar decidir com volen que sigui Europa, una Europa que influeix i que influirà en el nostre dia a dia. Per això és important que fomentem un debat a nivell Europeu, un debat com el que podrem celebrar a Barcelona.

El deute que la nostra generació deixarà als joves, el foment de les polítiques de creixement econòmic, la lluita contra l’atur –sobretot juvenil-, l’accés al finançament, el desconeixement dels drets que tenim com a ciutadans de la UE o la dificultat de fer-los prevaldre i el dèficit democràtic del que s’acusa a les institucions europees són algunes de les preocupacions que hem recollit durant els debats que hem fet fins ara en diferents pobles i ciutats de Catalunya i les illes. El dia 23 de febrer, els ciutadans tindreu l’oportunitat de fer arribar aquestes inquietuds i moltes d’altres a la vicepresidenta de la Comissió, a l’auditori de la Pedrera o mitjançant les xarxes socials.
Europa està travessant una situació difícil i ha d’afrontar reptes econòmics i socials importants. N’hi haurà que pensin que la UE fa massa poc, d’altres que fa massa, a alguns els semblarà que arriba tard, altres que va massa de presa. Sigui com sigui esperem que el proper 23 de febrer aporteu les vostres idees perquè, junts, puguem construir l’Europa que volem i la que volem deixar a les properes generacions.

Més informació:
www.debatredingbarcelona.eu
#redingBCN

Leave a Reply