Navigation path

Left navigation

Additional tools

Liderant la lluita global contra el coronavirus

Bon dia. Anem cap a la sisena setmana de confinament. Les xifres continuen sent terribles, però afortunadament, una mica menys terribles cada dia. El confinament està funcionant. El sistema sanitari s’ha vist sotmès a una pressió terrible, però no ha col·lapsat. D’això es tractava. Tanmateix, no podem dir –ni de bon tros- que estem vencent al virus. Per això caldrà trobar un tractament o una vacuna i que aquest tractament o aquesta vacuna siguin segurs, de qualitat, eficaços, assequibles i que arribin a tot el planeta. I si ho volem aconseguir –i ràpid- hem de dedicar molts recursos a la recerca.

Com ho podem fer? Penso sovint en una iniciativa fantàstica que la televisió pública catalana celebra cada any: la Marató de TV3. Ja sabeu com funciona: s’escull un tema de recerca mèdica i es fa un programa en el qual s’explica la realitat de la patologia que es vol tractar entre animacions i actuacions diverses. Durant tot el dia, es convida a tots els ciutadans a que facin donatius que van apareixent a un marcador. Doncs bé, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen  ha decidit llençar una iniciativa similar però a nivell global.

El passat 24 d’abril, l’OMS i un grup d’agents de la salut van engegar una col·laboració històrica, mundial i limitada en el temps per al desenvolupament, la producció i l’accés equitatiu a noves tecnologies sanitàries essencials contra la COVID-19, en especial, tests, tractaments i vacunes. Per mobilitzar fons en suport d’aquesta iniciativa, la Unió Europea i els seus socis organitzaran un «marató mundial de donants». Es convida als països i organitzacions, empreses i particulars de tot el món a fer donacions perquè es pugui assolir un objectiu –per començar- de 7.500 milions d’euros.

Avui, primer dia de la Setmana Mundial de la Immunització 2020, es posa en marxa el compte enrere que correrà a partir del 4 de maig. A partir d’aquesta data,  la Comissió registrarà les donacions i anunciarà també les pròximes fites d’una campanya mundial, que haurà de posar en marxa un reaprovisionament de fonts continu. Com podeu ajudar? La Presidenta von der Leyen us convida a difondre aquesta iniciativa mundial de donació amb les vostres xarxes socials, canviant per exemple la vostra foto de perfil.

Els fons recaptats es destinaran a tres línies de treball: diagnòstics, tractaments i vacunes. Es pot trobar més informació sobre la iniciativa i sobre la manera de participar en el lloc web de la resposta mundial a la crisi de l’coronavirus en europa.eu/global-response

Leave a Reply