Navigation path

Left navigation

Additional tools

Tres mil cent cinquanta-set bones notícies

“Good news is no news”, diu una màxima del periodisme que sempre m’he resistit a acceptar. I avui em proposo rebatre-la no amb una ni dues, sinó amb tres mil cent cinquanta-set bones notícies. Tres mil cent-cinquanta set històries que no hem vist a les portades dels diaris, però que mereixerien un titular a quatre columnes. Perquè aquest és el nombre de persones de l’Estat espanyol que ha trobat feina en un altre país de la UE gràcies a Eures.

jobs3Eures és la xarxa d’ocupació que coordina la Comissió Europea i que aplega serveis d’ocupació públics d’arreu d’Europa, així com sindicats i organitzacions patronals. Funciona a través d’una pàgina web en 26 idiomes que publica les ofertes de treball disponibles i on s’hi poden inscriure tant les persones que busquen feina com les empreses que cerquen treballadors. També compta amb un equip de professionals desplegats per tot el territori europeu que assessoren les persones que volen trobar feina en un altre país de la UE. El darrer informe d’activitat d’Eures Espanya mostra com entre maig de 2013 i juny de 2014 hi va haver 3.157 persones que van ser contractades gràcies a la intermediació d’aquesta xarxa.

L’informe també ens dóna d’altres dades interessants sobre, per exemple, quins són els perfils professionals més buscats. Entre les 10 ocupacions amb més demanda hi trobem les relacionades amb la sanitat, com ara infermeres i comadrones, fisioterapeutes, auxiliars de clínica i titulats superiors en medicina i salut. Les professions del sector de l’hoteleria i el turisme també tenen una alta demanda, amb la qual cosa el rànquing de les professions més buscades inclou cambrers i cuiners a les primeres places. Els titulars superiors i mitjans en físiques, químiques, matemàtiques i enginyeries també formen part dels perfils professionals amb més sortida a Europa, mentre que veiem que oficis que han patit molt la crisi al nostre país, com ara els relacionats amb la construcció (oficials de construcció, pedrers..) segueixen tenint demanda a la UE.

Podeu consultar l’informe complet de l’activitat d’Eures Espanya en aquest enllaç i comprovar, per vosaltres mateixos, que hi ha bones notícies que mereixen ser explicades. A més, si aneu al web d’Eures veureu el gran potencial que té: ara mateix hi ha 1.325.799 ofertes de treball publicades.  I una altra bona nova abans d’acabar: a Catalunya tenim cinc assessors Eures i un a les Illes Balears. La seva tasca consisteix en informar, assessorar i ajudar tots aquells que vulgueu trobar feina a Europa, com també les empreses que hagin de contractar professionals d’altres països de la UE. Treballen perquè les bones notícies siguin possibles: feu-los servir!

 

Leave a Reply