Navigation path

Left navigation

Additional tools

Home

This post is also available in: Български (Bulgaars) English (Engels) Suomi (Fins) Français (Frans) Deutsch (Duits) Ελληνικα (Grieks) Gaeilge (Iers) Italiano (Italiaans) Latviešu (Lets) Português (Portugees, Portugal) Slovenčina (Slavisch) Svenska (Zweeds)

Welkom op de EMT-blog!

Welkom op de blog van het netwerk European Master’s in Translation (EMT) van het Directoraat-Generaal Vertalen (DGV) van de Europese Commissie. Dit netwerk bestaat uit masteropleidingen die de kwaliteit van hun programma willen verbeteren om de jonge taalprofessionals betere kansen op de arbeidsmarkt te geven. Het EMT-competentiekader, dat door Europese experts werd opgesteld, staat centraal in dit project. In dat kader vinden we de basiscompetenties die vertalers nodig hebben om vandaag met succes hun taak uit te voeren. Het EMT-netwerk heeft als doel om de studenten een opleiding te bieden die nauw samenwerkt met de vertaalsector. Op langere termijn wil het netwerk de status van het vertaalberoep in de Europese Unie verbeteren.

Op deze blog vind je bijdragen over het vertaalberoep die leden van het netwerk geschreven hebben. Dat zijn niet alleen vertegenwoordigers of lesgevers maar ook de studenten zelf. De bijdragen worden geschreven in een van de 24 officiële talen van de Europese Unie en zijn vergezeld van een Engelse vertaling.

De thema’s handelen over het vertaalberoep zoals het vandaag overal in Europa wordt uitgeoefend en in opleidingen aangeboden.

Elke blog behoort tot een specifieke categorie:

Activiteiten van het EMT-netwerk: bijeenkomsten, evenementen, samen-werkingsverbanden

Professionele ervaring/ inzetbaarheid op de arbeidsmarkt: van welke professionele ervaring kunnen de studenten leren? Wat doen de studenten als ze hun diploma behaald hebben?

Pedagogische initiatieven: hoe worden de studenten vandaag voor de verschillende carrièremogelijkheden opgeleid?

Vertaaltechnologie: welke tools zijn het handigst voor de vertaler zelf en voor de praktische vertaallessen?

Vertaalcompetenties: welke competenties worden op de vertaalmarkt vereist? Hoe worden ze door de studenten ingeoefend?

Vertaalthema’s: discussies over vertaaloplossingen, vertaalbeslissingen, kwaliteit

Categories

EMT map 2019-2024